Scroll

Proiect național de responsabilizare a factorilor de decizie din administrația publică locală și centrală


AFCN: Lansare proiecte culturale

Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă lansarea sesiunii de finanţare I/2015, destinată susținerii de proiecte culturale, luni 9 martie 2015.

765-77-mc

AFCN acorda finantari nerambursabile pentru proiecte culturale, cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie 2015.
Suma disponibila pentru finantarea nerambursabila este de 2.700.000 lei, repartizata astfel:

  • ARTE VIZUALE (pictura, sculptura, grafica, arte decorative, fotografie, video-art, instalatii, ceramica, colaj, animatie, film experimental si de animatie, arta textila, tehnici mixte, noi media, design, arhitectura, proiecte curatoriale) 1.000.000 lei
  • ARTELE SPECTACOLULUI (teatru, muzica, dans) 1.600.000 lei
  • CONTESTATII 100.000 lei

Suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este de 50.000 lei.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale este cuprinsa in intervalul 09 martie – 07 aprilie 2015. Termenul limita de inscriere a proiectelor: 07 aprilie 2015, ora 17:00. Înscrierile se fac online prin intermediul www.afcn.ro.

Finantarea se adreseaza: persoanelor fizice autorizate, asociatiilor, fundatiilor, institutiilor publice de cultura, societatilor comerciale care deruleaza activitati culturale.

AFCN va acorda o atenție deosebita proiectelor culturale de anvergura, transversale si integratoare si va urmari in 2015 ca prioritati:

  • Sustinerea artei contemporane (masura in care proiectul se inscrie in promovarea artei contemporane, arta contemporana fiind vazuta ca o arta a prezentului, realizata cu mijloace si teme ale prezentului)
  • Incurajarea debutului artistic (masura in care proiectul ofera oportunitati de exprimare pentru artistii aflati la debut)
  • Incurajarea mobilitatii culturale pe teritoriul Romaniei si a interventiei culturale (masura in care proiectul cultural este conceput pentru a putea fi realizat/prezentat si in alte contexte geografice si culturale de pe teritoriul Romaniei)

 

Fii alături de noi și pe Facebook!