Scroll

Proiect național de responsabilizare a factorilor de decizie din administrația publică locală și centrală


100 de ani de la nașterea patriahului Teoctist

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În planul activităților specifice tineretului studios cu orientare creștină am fost ajutați și îndrumați de Părintele Arhimandrit Ioasaf Popa la organizarea congreselor naționale studențești. Două dintre ele s-au desfășurat la Palatul Patriarhiei, cu binecuvân­tarea vrednicului de fericită pomenire Teoctist Patriarhul, unde participarea atât a studenților cât și a unor personalități din viața publică a fost impresionantă.
În vederea pregătirii congreselor am fost primit, împreună cu Părintele Ioasaf, de Patriarhul Teoctist în mai multe rânduri. Ulterior, în aceeași notă de respect și cinstire a Bisericii am prezentat la Palatul Patriarhiei site-ul Patriarhilor României (www.patriarh.ro), o primă formă, elaborată, de a face cunoscute pe internet Patriarhia Română și Întâistătătorii ei.

 

De altfel, ne-am bucurat în nenumărate rânduri de binecuvântarea Preafericitului Patriarh Teoctist pentru diferitele activități ale tinerilor, Preafericirea Sa manifestând interes de fiecare dată când auzea că suntem atașați Bisericii strămoșești. Nu pot să nu insist asupra faptului că, ori de câte ori mergeam, pentru vreun sfat sau vreo îndrumare, ne primea indiferent cât ar fi fost de ocupat, iar cu prilejul unor aniversări sau ceremonii protocolare la Patriarhie, ne remarca prezența, ne împărtășea binecuvântările și dragostea Sa.
Față de asemenea îndrumători, chemați deja la Domnul, închinăm un gând de cinstire și pioasă amintire ca unora ce ne-au fost părinți sufletești și călăuzitori duhovnicești.

Bogdan ALIGICĂ, preşedinte ARCES

Fii alături de noi și pe Facebook!